LedenZoek BekendeWebsitesForumUitnodigenWeblogsInterviews
 
Nieuw op de site?
 

 
Inloggen
 
E-mail

 
Wachtwoord

 
   Automatisch inloggen
 

 
Peter's Weblog
 
Tropical North Queensland

Tropical North Queensland (TNQ) is onze bestemming tijdens een vakantie in juli. Omdat we onze nieuwe auto een flink stuk vroeger dan de planning geleverd krijgen wijzigen we onze originele vliegplannen en besluiten we de auto maar eens te testen. Het einddoel is Port Douglas in TNQ, oftewel een ritje van 6.000 km op een neer vanuit Sydney.

Het is winter, maar hoe meer we naar het noorden rijden, des te warmer het wordt. Uiteindelijk staat de thermometer op zo’n 28 graden en kunnen we het prima uithouden.

We zullen alle details besparen, maar de hoogtepunten van de reis zijn:

  • Bundaberg - hier wordt de bekende Australische Bundaberg (’Bundie’) rum gestookt. Uiteraard brengen we een bezoekje aan de stokerij en zien we hoe aan de ene kant suikerriet naar binnen wordt gereden en er aan de andere kant rum uitkomt.
  • Townsville - zeer aardig stadje ten zuiden van Cairns. Hier kunnen we voor het eerst ’s avonds lekker buiten op een terrasje zitten, bezoeken we een groot acquarium en rijden we een flinke heuvel op met een fraai uitzicht over de zee en Magnetic Island.
  • Cairns - tsja, een zeer touristisch stadje, maar ontzettend leuk. Helaas laat het lekkere weer ons grotendeels in de steek, maar toch vermaken we ons prima. Gina koopt hier haar eerste originele Wallabies shirt! Oh ja... de kreeft smaakt uitstekend in Cairns.
  • Port Douglas - hier blijven we een dag of vier hangen in een schitterend resort. Tsjonge, hier kunnen we wel oud worden! Dit is een van de aardigste kustplaatsjes die we ooit bezocht hebben. Absoluut top.
  • Airlie Beach - dit is de uitvalsbasis naar de Whitsundays, een groep tropische eilandjes voor de oostkust van Australie. Ook hier weten de koks hoe je een goede pot eten moet bereiden!


Klik hier om te reageren op dit artikel